HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, April 23, 2012


 TAHNIAH!!! PAS KAWASAN BUKIT KATIL  telah memenuhi tanggugjawab dengan mengadakan mesyuarat Agung buat kali ke 9 , pada 21 Apr bersmaan 29 Jamadilawal 1433, bertempat di Dewan Maahad Ar Rahmah. 

 Mesyuarat Agong yang telah di rasmikan oleh Mudir Ar Rahmah , ustaz Kamarudin Hj Sidek, telah di adakan setelah seminggu setelah Mesyuarat Agong DMPKBK , di tempat yang sama.
Seramai15 perwakilan DMPKB telah turut hadir .


"Janganlah terlalu menyibukkan diri dengan urusan keluarga serta anak-anakmu. Andai anak dan keluraga anda termasuk orang yang di cintai ALLAH, maka tentu ALLAH tidak akan membiarkan dan menyusahkan kekasih-kekasihNYA.
Namun apabila mereka termasuk musuh-musuh ALLAH SWT, mengapakah anda harus menyibukkan diri dengan menguruskan para musuh ALLAH?"
(Sayyidina Ali)

No comments: