HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, June 22, 2009

SELAMAT BERANGKAT MENERUSKAN PERJUANGAN


23Jun

Alhamdulillah. dengan berbekalkan azam dan semangat yang kental, malam tadi 2 Muslmat Bukit Katil telah pun selamat sampai keSungai Sok pagi ini. Bertolak dari Tampin, menaiki keretapi jam 10.45 malam. Pengalaman yang indah bagi mereka setelah berpuluh tahun tidak mengembara dengan keretapi.

Walaupun mengikut jadual, dikehendakki 4 muslimat dari Bukit Katil untuk menyertai membantu di Manek Urai, namun disaat terakhir hanya 2 muslimat saja yang dapat pergi keMnek Urai disebabkan beberapa permasalahan yang tidak dapat dielakkan.Permasalahan yang tidak pernah selesai.

SELAMAT SAMPAI DAN SELAMAT MENJALANKAN TUGAS DISANA DENGAN AMANAH. Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung. Dimana saja kita pergi, kita tetap berpijak dibumi ALLAH , berbumbungkan langit ALLAH .Selagi itu beban amanah yang dipikul tetap tergalas dibahu kita.

......PASTIKAN MANEK URAI TIDAK AKAN TERURAI...ISYAALLAH.

3 comments:

Bulan Penuh 2012 said...

Salam ziarah,

Bulan Penuh 2012

kakchik said...

Assalamualaikum. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog DMPPC. Semoga perjalanan muslimat DMPBKatil ke Manek Urai, selamat.

Salam perjuangan.

DEWAN MUSLIMAT PAS BUKIT KATIL said...

wslm.Maaf..sudah lama menjejakki DMPPC tapi cuma tak berkesempatan nak rangkaikan dalam blog DMPBK. Mungkin tugas lebih banyak dari waktu.Alhamd..telah dipermudahkan.
Syukran.