HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, June 12, 2009

KITA BERSAUDARADalam meneruskan usaha dakwah dan Islah ini kita, ada ketikanya tidak perlu terlalu su’u zhon kepada mereka-mereka yang belum Islam. Golongan ini belum Islam tetapi pada masa yang sama mereka tidak menentang Islam kerana jiwa murni mereka ada ketikanya boleh digunakan dalam membantu umat islam dan dai’e yang menggerakkan dakwah untuk kepentingan Islam itu sendiri.
Dengan menerima hakikat bahawa penciptaan manusia oleh ALLAH daripada keturunan yang satu iaitu Adam dan Hawa, kemudian dijadikan berbilang bangsa dan suku untuk saling kenal mengenal.(Al Hujurat-13)Dengan ini DMPBK telah mengambil kesempatan bagi menziarahi seorang keluarga yang beragama budha , yang telah kematian ibu yang tersayang.

No comments: