HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Thursday, January 29, 2009

PRIHATINKAH KITA???
Alhamdulillah walaupun dalam kesuntukkan masa, disebelah petang ..Dewan Muslimat PAS Bukit Katil..berkesempatan untuk menziarahi Pn Maimunah bt Puteh, yang menetap diSungai putat.Beliau mengidap penyakit kencing manis dan kemudian menghadapi masalah buah pinggang. Dan kini sedang menjalani rawatan mencuci buah pinggang. Dalam seminggu sebanyak 3 kali dikenakan mencuci buah pinggang. Buat masa ini beliau mencuci buah pinggang dihospital swasta.Buat permulaan bayaran yang dikenakan agak mahal iaitu rm 120.00 sekali cuci.Manakala kakinya juga telah telah dipotong 2 tahun yang lepas akibat dari penyakit kencing manisnya itu. Dan kini beliau menggunakan kerusi roda.
Alhamdulillah, beliau mempunyai seorang suami yang tabah, yang menguruskan segala keperluan puan Maimunah. Mereka dikurniakan seorang anak lelaki tetapi tidak menetap bersama mereka. Sambil menguruskan siisteri, suaminya juga berniaga nasi campur berhampiran rumahnya. melalui perniagaan itulah , dia membiayai rawatan isterinya walaupun masih tidak mencukupi.

Dr Khatijah selaku Ketua Muslimat B.Katil menyampaikan sedikit sumbangan berbentuk wang , hasil dari tabung muslimat dan juga sumbangan dari sahabat-sahabat yang perihatin.Semuga dengan sumbangan itu dapat juga mengurangkan sedikit bebanan Pn Maimunah. Mereka amat terharu dengan kedatangan kami.

Semuga ALLAH memberikan ketabahan dihati mereka diatas segala ujian yang diberikan kepada mereka.
InsyaALLAH.

No comments: