HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, February 12, 2010

SEMPENA TAHUN BARU CINAUcapan tahniah diberikan dariDMPBK buat Lajnah Perpaduan National Kawasan Bukit Katil yang telah turun padang bagi mengedarkan Kad sempena sambutan Tahun Baru Cina serta buah limau di DUN Ayer Molek semalam.Beberapa ajk Kawasan serta cawangan yang telah turut serta dalam pengedaran tersebut.Program ini mendapat sambutan yang baik dari masyarakat yang berbangsa Cina.
Ramai dari mereka yang agak terpinga-pinga dengan pemberian yang tidak dijangka ini. Ianya merupakan bagi satu pesta apabila , mereka sesama sendiri yang berhimpun semasa pengedaran di jalankan.
Semuga program sebegini akan terus berjalan lancar bukan saja bagi memupuk perpaduan kaum malah untuk menyampaikan risalah dakwah Islam yang sentiasa mengajar manusia melakukan kebaikan sesama insan.

No comments: