HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, February 19, 2010

INDAHNYA KALAU TIDAK PERLU SUSAH PAYAH BERDAKWAH???


"alangkah indah jika tidak perlu bersusah payah untuk dakwah! mungkin pelik ungkapan ini, tetapi dalam tak sedar, sedikit sebanyak, kadang2 aku impikannya. alangkah indah dapat duduk berehat di rumah.. alangkah indah medengar tawa, tangis, gurauan anak2.... alangkah indah berbaring tanpa tanggungjawab... seronoknya!!!!

Menarik juga untuk di amati apabila seorang sahabat berkata begitu...tapi apabila tiba-tiba dia jatuh sakit dan Doktor menyuruh dia berehat di hospital lalu dia berkata"Tak palah ..Rasanya lebih seronok aku berdakwah dalam segala kepayahan dan kesakitan daripada aku duduk berehat di hospital dengan segala kesengsaraan dan kesakitan.....kerana kepayahan serta penderitaan dalam berdakwah punyai kepuasan dan kemanisan.

No comments: