HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, September 1, 2009

PERINGATAN BERSAMA'Diantara hamba-hamba ALLAH ada manusia yang tidak termasuk para nabi dan bukan pula syuhada' tetapi pada Hari Kiamat para Nabi dan Syuhada' cemburu kepada mereka kerana kedudukannya disisi ALLAh.
Para sahabat bertanya, wahai Rasulullah, beritahu kami siapakah mereka itu? Rasulullah menjawab, 'Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai kerana ALLAH dan bukan berdasarkan hubungan keluarga dan bukan kerana harta yang mereka saling berikan, Demi ALLAH , muka mereka bercahaya.Mereka berada diatas cahaya, tidak berasa takut, tidak berdukacita pada saat orang lain berdukacita. Kemudian Rasulullh membacakan ayat, 'Ingatlah sesungguhnya wali-wali ALLAH tidak merasa khuatir dan tidak pula bersedih hati(yunus62)
(Abu Daud, Nasai dan Ibn Hibban)

No comments: