HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, September 25, 2009

ANAK PERANTAUAN DISAMBUT MERIAHProgram sambutan Hari Raya Aidil Fitri anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Melaka bagi meraikan anak-anak Melaka yang pulang berhari raya di kampong mereka telah disambut meriah pada 3 Syawal 1430. Program tersebut dijalankan dengan kerjasama PAS Kawasan Bukit Katil sebagai tuan rumah. Ianya diadakan di perkarangan Pejabat PAS Kawasan Bukit Katil di sini Selasa lalu.Walaupun sambutan yang diadakan pada 3 Syawal, agak terlalu awal bagi mereka-mereka yang masih lagi ziarah-menziarahi saudara-mara namun inilah peluang yang direbut bagi bersama-sama anak perantauan yakni anak-anak Melaka yang tinggal diluar Melaka.Inilah waktu-waktu yang ada bagi mereka bersama-sama keluarga diMelaka.

Program tersebut dijalankan dengan kerjasama PAS Kawasan Bukit Katil sebagai tuan rumah. Dan muslimat Bukit katil juga tidak ketinggalan dalam meraikan majlis ini,dengan menyediakan hidangan serta jamuan bagi para jemputan serta para tetamu yang hadir.

Ketua DMPKBK, DR Khatijah Jumangat , disertai dengan beberapa ajk dmpkbk, juga SU DMPNM Pn Kintan Man , Hjh Sopiah , Ketua DMPTB Pn Anida Harun juga bersama-sama dalam ini bagi bersama-sama meraikan para isteri anak-anak perantaun yang turut hadir dihari tersebut.

No comments: