HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, May 4, 2009

Tunaikanlah Hak..."Hak seorang Muslim terhadap muslim yang lainnya itu ada 6 perkara, iaitu jika engkau bertemu dengannya , maka berilah salam kepadanya, jikalau ia mengundangmu maka kabulkan undangannya, jikalau ia meminta nasihat kepadamu, maka berilah nasihat, jikalau ia bersin kemudian mengucapkan Alhamdulillah, maka tasymitkanlah ia, jikalau ia sakit, tinjaulah ia dan dan jikalau ia meninggal dunia, maka ikutilah jenazahnya.."(Riwayat Muslim)


Alhamdulillah, DMPBK telah berkesempatan untuk menziarahi Pn Fatimah salah seorang ahli PAS diBukit Bayan. Beliau kini dimasukkan kehospital pantai disebabkan kepalanya yang terdapat air.Beliau tidak dapat mengetahui apa yang berlaku disekelilingnya.

Sewaktu beliau sihat, beliau aktif dalam aktiviti jemaah.Semuga ALLAH berikan ketabahan dihatinya diatas ujian ini..

No comments: