HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Wednesday, April 1, 2009

YANG PERGI DAN YANG DATANG

Semalam aku menerima sms yang menyatakan ayah kepada pn Fauziah ahli Bukit Bayan telah meninggal dunia disebabkan sakit jantung. Pn Fauziah merupakan isteri kepada Tn Hj Selamat Aman, Setiausaha PAS Kawasan Bukit Katil.Tuan Hj Selamat baru saja kehilangan ayah pada 27 Disember 08 dan kehilangan ibu pada 2 januari 09 dan semalam pada 1 April 09 kehilangan bapa mertuanya , Hj Othman Baba .

Tn Hj Selamat kehilangan ibu dan ayahnya ketika prk akan diadakan diKuala Trengganu. Ketika itu beliau sedang sibuk untuk menguruskan petugas-petugas keChandering , Kuala Terengganu bagi menghadapi pilihanraya kecil pada 17 Januari 09.Manakala sekali lagi Tn Hj Selamat kehilangan bapa mertuanya dikala untuk menghadapi PRK di bukit gantang pada 7 April.

Semuga Tn Hj Selamat Aman, Pn Fauziah Othman serta ibunya tabah menerima ujian ini.
Semuga rohnya dicucuri rahmat ...
Setiap yang hidup pasti akan mati..Apakah persediaan kita pula untuk menghadapi kematian??/...Kalau ada sahabat nabi yang mengaji sebanyak 4000 kali, pun masih menangisi apabila disebut tentang kematian...bagaimana dengan kita terhadap Al Quran...Berapakah lamakah masa yang kita ambil untuk mengaji setiap hari jika dibandingkan masa yang kita ambil untuk lara.....sama-samalah kita fikirkan....

Bersediakah kita untuk menghadapi"Malam Pertama Dialam Kubur"

(sekadar peringatan buat diri...)----------------------------------------------------------------------------------


Dan diucapkan tahniah juga kepada Ustaz Khairul serta isterinya, Pn Rosnah kerana telah mendapat cahaya mata yang keempat. Ustaz khairul selaku ajk Kawasan Bukit katil juga merupakan ajk Pemuda Bukit Katil.
Ummu Raihanah nama diberi...Semuga menjadi insan soleh walmusleh bagi menegakkan syiar ALLAH dimuka bumi ini...InsyaALLAH..


2 comments:

Hamirdin b Ithnin said...

informatif!

DEWAN MUSLIMAT PAS BUKIT KATIL said...

InsyaALLAH...semuanya dengan pertolongan ALLAH...syukran