HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Thursday, November 27, 2008

TAHNIAH !!!


(Gambar menunjukkan Tn Hj Ali Syariff menjadi juruacara bagi program HALWA DUN AIR.MOLEK) .

Dewan Muslimat PAS Bukit Katil mengucapkan TAHNIAH! kepada Ketua Tarbiyah Kawasan Bukit Katil, Tuan Hj Ali Syarif yang telah baru dilantik pada 26 Nov 2008, menggantikan Ustaz Mazlan Berahim yang telah pun meletakkan jawatan.

Tarbiyah memainkan peranan yang besar dalam mendidik jemaah demi

1.Mengasaskan fahaman yang jelas tentang permasalahan keimanan bagi pembentukan dan pembinaan aqidah yang sahih.

2.Mengasas kefahaman yang tepat terhadap Al- Quran dan As-Sunnah bagi membina sikap yang betul terhadap sumber panduan sebenar dalam Islam.

3.Memberi pandangan umum berkenaan sistem akhlaq Islam bagi menekankan peri pentingnya membentuk diri dan kehidupan dengan akhlaq yang mulia.

4. Membentuk kefahaman yang menyeluruh tentang Islam sebagai satu cara hidup bagi membolehkan penghayatan pengertian 'Ibadah yang sebenar dalam kehidupan.

5. Mengasaskan kefahaman tentang institusi kekeluargaan dalam kehidupan bagi meningkatkan rasa tnggungjawab terhadap masyarakat.

Dan pastinya penegakkan Negara Malaysia yang berlandaskan 'SYARIAH'.(Kunci Kebahagiaan Ummah)

"Sesungguhnya masyarakat Islam adalah berbeza berbanding dari masyarakat-masyarakat yang lain.Ia adalah masyarakat unggul dari segi kandungan serta ciri-cirinya.Ia adalah masyarakat Rabbani (berteraskan nilai Ilahi) , kemanusiaan(humanity), berakhlak dan seimbang.Umat Islam dituntut menegakkan masyarakat ini sehingga mereka dapat mendaulatkan agama serta menjiwainya dan hidup dibawah naungan kehidupan Islam yang sempurna. Lantaran itu, kehidupan mereka dipandu oleh akidah Islam, dipimpin oleh pemikiran Islam, disucikan oleh ibadat Islam, dipimpin oleh pemikiran Islam, dihiasi oleh adab kesopanan Islam,dikuasai oleh nilai-nilai Islam, diperintah oleh perundangan Islam dan dibimbing segala aktiviti ekonomi,kesenian dan politiknya menurut ajaran Islam."

Ayuh! Marilah bersama-sama kita Ke Arah Penegakan Syariah..agar kita selamat dunia dan akhirat....INSYAALLAH

No comments: