HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, June 15, 2010

GIGIHNYA MUSLIMAT BUKIT KATILDia seorang jururawat, namun dia seorang muslimat yang rajin untuk berniaga. Dia menyewa sebuah kedai di Taman Bukit Katil, bagi mengusahakan jahitan-jahitan langsirnya. Setiap hari pasti ada tempahan baru di kedainya. Dia begitu tekun untuk mengusahakan jahitan-jahitanya. Bukan saja sekadar langsir-langsir yang di terima sebagai tempahan malah dia juga menerima tempahan sarung kusyen serta sofa.

Alhamdulillah, meskipun sibuk dengan tugas harian sebagai seorang ibu serta seorang yang bekerjaya, namun beliau masih punyai masa untuk mengikuti kuliah-kuliah yang sering di adakan di Balai Islam Bukit Katil. Begitulah, bila kita selalu mendekatkan diri kita kepada ALLAH swt, pasti ALLAH sentiasa membuka jalan serta ruang untuk hambaNYA. Syabas buat kak Milah.Begitu juga dengan sahabat seorang lagi. Puan Norizan Dollah. Sebuk dengan menggoreng keropoknya . Setiap hari keropok-keropok perlu di goreng dan di bungkus untuk di hantar ke sekolah-sekolah. Dengan di temani seorang pekerja, segala perusahan berjalan lancar. Puan Norizan membuka sebuah bengkel kecil di belakang rumahnya bagi memudahkan perjalanan projeknya.
Semuga terus berjaya dan di berkati ALLAH.Terdapat ramai lagi muslimat-muslimat Bukit Katil yang gigih berusaha dalam bidang perniagaan. Terisi juga tabung-tabung dana untuk perjuangan. Dana kita melalui poket para duat. Cuma tak sempat nak di rakamkan gambar-gambar mereka. InsyaALLAH..akan di temui yang lainnya.

No comments: