HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, February 17, 2009

CUBIT PAHA KANAN, PAHA KIRI.....


(maaf..gambar hiasan)

Alhmdulillah, DMPNM telah memberikan hasil kutipan wang yang berjumlah RM 3.5 ribu kepada saudara Hj Mohd Sabu yang telah menyampaikan ceramah berkenaan "Selamatkan Palestin" pada 17 Feb bertempat di Permatang Pasir.Dr Khatijah Jumangat selaku Ketua Muslimat Negeri Melaka sendiri telah menyerahkan sumbangan kepada saudara Haji Mohd Sabu dimalam tersebut.

Begitu juga dari Kawasan-kawasan serta Dewan-dewan yang lain yang juga telah memberikan sumbangan hasil kutipan dari derma orang ramai. Kutipan juga telah dibuat dari orang-ramai yang telah bersama-sama menghadiri ceramah tersebut.
Semuga kutipan-kutipan ini dapat membantu rakyat Palestin yang sedang bergelumang dengan serangan yang begitu getir sekali.INSYAALLAH

Hadis Rasulullah,
"Seseorang muslim itu adalah saudara muslim yang lain, tidak boleh menganiayanya dan tidak boleh membiarkan dia dianiaya oleh orang lain.Sesiapa yang menyempurnakan hajat saudaranya nescaya ALLAH menyempurnakan hajatnya.Sesiapa yang melepaskan kesusahan seorang muslim didunia ini maka ALLAh akan melepaskan kesusasahannya pada hari akhirat kelak"

..

No comments: