HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Sunday, January 24, 2010

TAHNIAH!!!PAS KAWASAN BUKIT KATIL

Dewan Muslimat PAS Bukit Katil mengucapkan Tahniah diatas kejayaan Pelancaran Tabung Bangunan PAS Kawasan Bukit Katil pada malam ahad yang lepas.
Pelancaran yang dibuat bersempena dengan ceramah anjuran dari DPPKBK dan cawangan Bukit Katil.

Ceramah telah disampaikan oleh Pesuruhjaya Negeri Melaka, Ustaz Ghani abdul Rahman, ADUN Kesidang YB Goh Leong San,Dato Tn Ibrahim Tuan Man ,Naib Presiden PAS.

Dato Tn Hj Ibrahim Tuan Man telah juga merasmikan kutipan dana Tabung Komplek PAS Kawasan Bukit Katil.

Jumlah wang yang telah terkumpul setakat semalam termasuk kutipan yang disumbangkan oleh para hadirin dimalam tersebut mencecah hampir RM 20,000.Meskipun kelihatannya seperti kecil namun sebenarnya ini adalah permulaan bagi menunjukkan mercutanda bahawa PAS kawasan Bukit katil akan mula bertapak dibumi Melaka.

Didalam keghairahan kerajaan Negeri Melaka mengistiharkan bahawa Melaka Maju dalam tahun 2010 terutama dalam komitednya mempromosi sektor pelancungan sehingga sanggup membazirkan wang yang begitu banyak bagi benar-benar memastikan promosinya benar-benar berjaya tapi pada hakikatnya kemajuan yang sebenar yang dicapai oleh kerajaan Negeri Melaka sehingga januari 2010 adalah salah guna kuasa. . Apa yang nak di megahkan lagi apabila salah satu tawaran dari pelbagai produk pelancongan yang iaitu Eye On Malaysia telah disita dan juga apabila kincir air juga tidak bergerak.

Semuga gabungan padu berlandaskan keikhlasan dari DPPBK, DMPBK ,NISA serta ulama dapat membuahkan hasil.

"Sesungguhnya kita mendakwah umat manusia ke jalan Islam bukanlah dengan tujuan untuk mencari upah dan tanda jasa , bukan juga untuk memancing pangkat dan bintang kebesaran. Hanya kita mendakwah umat manusia ke jalan Islam justeru kerana kita cinta dan kasihkan mereka, juga kerana kita inginkan mereka beroleh kebajikan dan kebahagiaan, walaupun mereka menyakiti dan menganiaya kita dan malah memusuhi kita sebab itu sudah menjadi asam garam hidup bagi pendakwah ke jalan ALLAH disepanjang zaman.

Layanan-layanan buruk yang kita terima itu tidak boleh menyebabkan kita kecewa dan berputus asa, malah akan menguatkan azam kita bagi meneruskan perjalanan dan bergerak terus.

Umat manusia wajib diberitahu tentang hakikat Islam itu dan hakikat kewajipan mereka sendiri terhadap Islam sebagai jalan untuk beroleh kebajikan dan kebahagiaan yang pasti diberikan Islam kepada mereka.

Begitu juga mereka perlu mengetahui pendapat kita mengenai hakikat jahiliyah yang sedang mereka hayati sekarang.

Hakikat bahawa jahiliyah itu tetap jahiliyah dan tiada sebarang pertalian pun dengan Islam.

Hakikat bahawa selain dari undang-undang dan Syariat Islam itu ialah undang-undang Hawa Nafsu, hakikat bahawa tiada alternatif lain bagi Islam yang merupakan 'KEBENARAN' itu selain daripada 'kesesatan'.

No comments: