HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM

HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Sunday, August 10, 2008

RAHMATULLIL 'ALAMIN'

Saudara/saudari

Bayangkan betapa makmurnya suasana ketika Islam berada dipuncak kegemilangannya! Sesungguhnya pernah wujudnya diatas muka bumi yang gersang ini , satu gagasan Ummah Rabbani yang bercirikan satu cara hidup Muslim yang sejahtera, yang membuktikan betapa Islam adalah sememangnya 'RAHMATULIL 'ALAMIN'.

Prof DR Yusof Qaradhawi menulis dalam bukunya MALAMIN AL MUJTAMA' AL MUSLIM ALI NANSYUDUHU ( Ciri-ciri Unggul Masyarakat Islam Yang Kita Idamkan)

'Masyarakat Islam adalah berbeza berbanding dari masyarakat-masyarakat yang lain.Ia adalah masyarakat unggul dari segi kandungan serta ciri-cirinya. Ia adalah masyarakat Rabbani(berteraskan nilai Illahi) , kemanusiaan(humanity), berakhlak dan seimbang. Umat Islam dituntut menegakkan masyarakat ini sehingga mereka dapat mendaulatkan agama mereka serta menjiwainya dan hidup dibawah naungan kehidupan Islam yang sempurna.Lantaran itu, kehidupan mereka akan dipandu oleh akidah Islam, dipimpin oleh pemikiran Islam, dihiasi oleh adab kesopanan Islam. dikuasai oleh nilai-nilai Islam, diperintah oleh perundangan Islam dan dibimbing segala aktiviti ekonomi, kesenian dan politik menurut ajaran-ajaran Islam.

Sayang seribu kali sayang, segala keindahan ini dicemari oleh sifat-sifat rakus manusia yang tamak haloba. Kuasa yang diamanahkan keatasnya diselewengkan. Kezaliman..kerakusan..fitnah yang berleluasa semakin sudah kekemuncaknya.Hilang sudah neraca pertimbangannya.Seolah-olah kematian itu tiada didalam diari kehidupannya. Seolah-olah mereka akan hidup selama-lamanya.seolah-olah tiada hari pembalasan bagi mereka.

Tunggu!!! Tunggu lah saat dan ketikanya. Tenaga-tenaga yang akan mengembalikan kedaulatan Islam sedang bekerja. Pasti...Mengantikan restu yang ada, yang telah merosakkan kehidupan manusia.

"Ya Allah"
Berikanlah kekuatan....Mudahkan urusan..
Hulurkan bantuan.......Lapangkan perasaan
Hancurkan Kezaliman...Hapuskan kebatilan..
Tegakkan Kebenaran
Agar terpancar ...KEADILAN

No comments: