HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Saturday, December 27, 2008

TAHNIAH! NISA' MELAKA
Dewan Muslimat PAS Bukit Katil mengucapkan tahniah kepada pengarah NISA Melaka, kerana telah berjaya mengadakan program yang melibatkan remaja pada 27 Zulhijjah bersamaan 25 Dis 2008 bertempat diTaman 1000 bunga, Air Keroh.

Alhamadulillah, sambutan yang diberikan amat memuaskan. Seramai 70 peserta telah terlibat didalam program. Tahniah diucapkan kepada Pengarah NISAA Puan Mahani Othman kerana walaupun tanpa kehadirannya disebabkan terdapat urusan yang penting namun program itu telah dikendalikan oleh para-para pelapis yang telah berjaya dipimpin olehnya. InsyaALLAh , semuga akan lahir lagi akan para-para pelapis yang akan menyambung tugas-tugas murni ini.Juga terdapat ajk muslimat kawasan B.Katil yang terlibat dalam program ini yang juga sekali gus merupakan ajk NISA'. Hanya ALLAH yang mampu memberikan segala kekuatan serta kemudahan..

wahai pemuda , pemudi harapan
Bangun berjuang tegakkan kebenaran

Tanpa sedikit, tiada semua
Tanpa kesedaran tiada pembaharuan

No comments: