HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Saturday, December 20, 2008

TAHNIAH BUAT ADIK AMMAR


ALHAMDULILLAH...Adik Ammar anak ke5 kepada setiausaha Muslimat Kaw Bukit Katil yang berusaha 15 tahun kini sedang menjalani ujian "Syahadah" untuk digelar Al-Hafiz. Beliau telah menagambil masa selama 3 tahun untuk menghafaz Al Quran. Hari ini telah pun masuk hari kedua , adik Ammar menjalani ujian di Masjid Duyong, berhampiran Perigi Hang Tuah , Melaka. Seramai 3 juri untuk mengadilinya. Setiap hari adik Ammar akan membaca sebanyak 3 Juz. Ujian ini akan berlangsung selama 10 hari bermula 22 Zulhjjah - 30 Zulhijjah ( 19 Dis-28 Dis). Sesiapa pun dibenarkan untuk bersama-sama didalam majlis tersebut. Waktu bermula jam 2.30 petang. Setakat 2 hari yang berlalu, adik Ammar mengambil masa 1jam 30 minit untuk menghabiskan 3 juz.
Semuga ALLAH memberinya kelancaran serta kefahaman terhadap Al-Quran.Dan begitu juga diharapkan agar ramai lagi yang akan muncul menjadi Al-Hafiz dimuka bumi ini, InsyaAllah.

No comments: