HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, May 4, 2010

TAK PAYAH TUNGGU MUSLIMIN!!!


"Tak payah tunggu muslimin....muslimat sendiri boleh buat kerja itu..kalau setakat nak ceriakan pejabat atau Balai Islam..kerja-kerja yang mudah..nak cat..muslimat buat lah sendiri. Bukan susah pun..Saya pun buat sendiri..tak ada masalah pun.." begitulah diantara ucapan DR Lo Lo yang di datangi khas bagi merasmikan muktamar DMPNM kali ke 41 pada 1 Mei 2010 yang diadakan di Pejabat PAS Semabok
"Tak semestinya nak kena buat program yang besar-besar.. Yang penting muslimat mesti buat kerja. Muslimat mesti ziarah rumah ke rumah . Sentuh-sentuh hati orang yang berada di sekeliling kita."begitulah bersemangatnya ucapan yang di sampaikan oleh Dr lo Lo dalam harapan untuk melihat kemenangan di Melaka.Ucapan yang menguja muslimat-muslimat Melaka.

Yang pastinya ucapan yang datang dari hati pasti turun ke hati .

Muktamar ini juga turut di hadiri wakil dari Muslimat Pusat, wakil dari BPNM Mejar Jasmi, wakil DPPM serta Ketua Wanita JIM dan Ketua Wanita Keadilan.

Tahniah buat DMPNM di atas kelancaran majlis ini. Semuga di berkati serta di rahmati.

No comments: