HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Saturday, May 29, 2010

KUNJUNGAN KERUMAH TMB.DMPKBK


Alhamdulillah, Buat pertama kalinya DMPKBK telah di beri kesempatan untuk mengunjung ke rumah Timbalan DMPBK , Puan Mahani Othman Basir juga merupakan zaujah kepada YDP Kawasan Bukit Katil, Saudara Sofi Wahab.yang terletak di Pengkalan Jaya, Bukit Katil. .

Rumah yang selesa serta ruang yang nampak besar, kerana tidak serabut dengan perabut-perabut seperti yang selalu di jumpai di rumah-rumah orang-orang yang berada...Biasalah rumah para dai...yang di temui di ruang tamunya adalah rak-rak yang di penuhi dengan buku-buku .
DMPBK juga telah mengambil sedikit kesempatan bagi membacakan Yasin serta sedikit Tazkirah yang di sampaikan oleh Ustazah Noraini selaku Ketua Lajnah Tarbiyah.

Bapa puan Mahani yang masih kelihatan letih, akibat dari penyakit yang di hadapinya sedang sibuk di layani oleh ibunya ketika kami sampai kerumahnya pada jam 5 petang, 28 Mei itu.

Puan Mahani baru saja berpindah kerumah 2 tingkat yang telah di beli yang sebelum ini Puan Mahani menetap di Taman Angkasanuri, Batu Berendam.

Terima Kasih diatas Laksa serta kuih muih yang disediakan untuk kami..em..em..insyaALLAH memang lazat. Ha..bukan setakat dapat makan yang di jamu malah dapat bawa bekal balik lagi..

Sebelum sampai ke destinasi masing-masing, sempat juga kami menziarahi ke rumah macik Salasiah, yang tergelincir ketika hendak menunaikan solat. Akibat dari itu yang cuba menahan dari badan tersemban maka tangan makcik Salasiah yang patah. Dan kini macik salasiah sedang menetap di rumah anaknya di bukit katil.
Walaupun telah berusia 74 tahun, namun makcik Salasiah tetap rajin untuk hadir ke kuliah -kuliah yang di adakan di Balai Islam, Bukit Katil.
Semuga macik Salasiah cepat sembuh dan dapat bersama-sama kami dalam setiap kuliah yang di adakan. .InsyaAllah.

Semuga ALLAH merahmati kita semua. insya ALLAH

No comments: