HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, May 21, 2010

KEHIDUPAN BARU BERMULA


Dewan Muslimat PAS Bukit Katil mengucapkan takziah kepada kelurga Puan Noraini yang menetap di Bukit Katil .yang telah kehilangan kakak buat selama-selamanya . Ketua Lujah Kebajikan Puan Hjh Jamilah,Timbalanya Puan Robiah , Bendahari, Pn sabariah serta Setiusaha, pn Masturah juga selaku Ketua Lujnah Kawasan Bukit katil telah sempat menziarahi serta memberikan sedikit sumbangan buat keluarga Puan Noraini.

Allahyarhamah Khadijah yang berusia 62 tahun , salah seorang ahli PAS meninggal dunia akibat dari di serang penyakit paru-paru yang sebelum itu, dia lumpuh seketika.

Allahyarhamah tidak di kurniakan sebarang anak setelah di ceraikan oleh suaminya ketika perkahwinan mereka baru menjangkau 9 bulan. Dan kini suaminya juga telah meninggal dunia.

Setelah bercerai dengan suaminya , Allaryarham menjaga ibunya . Ibunya juga telah meninggal dunia. Segala urusan kematianya di uruskan oleh adik beradiknya.

Semuga ALLAH mencucuri rahmat ke atas rohnya. Al Fatihah


No comments: