HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, May 17, 2010

MUSLIMAT SEHAT,ISLAM MANTAP

Ha...cemburu juga apabila melihat muslimat-muslimat Solok Gaung selalu mengadakan aktiviti main bola jaring pada sebelah petang.

"Jaga kesihatan, kurus sikit" itulah diantara celahan kata-kata mereka apabila di sapa ketika sedang menunggu muslimat-muslimat lain datang.

"Asyik buat kerja dapur aja, nak juga bersenam" menyampuk seorang lagi yang juga guru PASTI.

Begitulah cerianya muslimat -muslimat Solok Gaung, apabila mengadakan aktiviti rehlah sebelah petang sehingga mereka telah menubuhkan satu pasukan bola Jaring.

"Mas, boleh lah panggil kami, kalau muslimat kawasan-kawasan lain nak berlawan. bagus juga , bolehlah mengeratkan ukhuwah" becok mulut kak Habibah sebagai ketua kumpulan yang telah berjaya menubuhkan pasukan Bola jaring semasa mengadakan perlawanan anjuran NISA Bukit Katil, Melaka tempoh hari.

"InsyaALLAH, boleh.." aku jawab ceria sambil berfikir di benak , siapakah yang akan ditemui bagi menguruskan pertandingan ini, kerana ianya memerlukan tenaga yang boleh menguruskannya.

Alhamdulillah...
Tahniah buat pasukan bola Jaring ,solok Gaung.

'Tangan yang mendodoi buaian, boleh mengoncang dunia'

"Muslimat sehat, Islam Mantap"

No comments: