HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, August 2, 2011

TADARUS PERDANA

Di sunahkan membaca Surah Al Qadr pada saat berbuka dan saat bersahur.Di riwayatkan dari Imam Ja'far bahawa orang yang mengamalkannya di beri ganjaran  sebagaimana orang yang telah menyumbangkan darahnya di  jalan ALLAH.
Barang siapa memberi makanan untuk berbuka puasa kepada orang yang sedang berpuasa, maka ganjarannya sama dengan pahala yang di terima oleh orang yang berpuasa tersebut.
"Sesungguhnya ALLAH beserta para malaikat-Nya bersalawat kepada orang-orang yang memohon ampun dan orang-orang yang makan sahur"
Tadarus Perdana bagi semua muslimat PAS Negeri Melaka akan diadakan pada hari Sabtu , 6 Ramadhan  bersamaan 6 Ogos 11, bertempat di Semabok pada jam 9 pagi hingga 12 tengahari.
Di harapkan muslimat-muslimat dapat hadir bagi bersama-sama meraih ganjaran-ganjaran yang ALLAH janjikan dalam bulan yang mulia ini.

"Ya ALLAH, Tolonglah kami dan lapangkanlah dada kami, Wahai Yang Menerima kebaikan yang sedikit dan memaafkan kesalahan yang banyak..
Terimalah amal baik kami yang sedikit dan ampunilah maksiat kami yang banyak..
Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Lagi Maha Menyayangi"


No comments: