HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, August 22, 2011

INFAK RAMADHAN

 "Ya ALLAH, tentukanlah di dalam ketentuan dan kepastian yang akan KAU tentukan dalam qadha dan qadar-MU yang pasti serta di dalam urusan bijaksana yang akan Kau bedakan di malam Lailatul qadar. Jadikan aku di antara penziarah ke Rumah -MU yang suci yang mabrur haji mereka. Yang di syukuri usaha mereka dan di ampuni dosa-dosa mereka dan aku memohon kepada-MU, panjangkan umur ku dalam ketaatan kepada-MU dan lapangkanlah rezekiku, wahai yang Lebih Pengasih dari para pengasih."

Sudah menjadi kelaziman, setiap tahun muslimat Bukit Katil akan turun padang bagi menunaikan tanggungjawab sesama insan, membantu mereka-mereka yang dalam kesusahan, insan-insan yang memerlukan pertolongan. 
 Ketibaan Ramadhan Al Mubarak ,amatlah di nanti-nantikan . Dmpbk mencari peluang dan ruang untuk terus memikul tanggungjawab yang di amanahkan.

Daripada Rasulullah s.a.w : Musa a.s berkata : Tuhanku,aku ingin kedekatanmu.Tuhan berfirman : Taqarrub kepadaku kepunyaan orang yang berjaga Lailatul Qadr.Tuhanku aku ingin rahmatmu.Tuhan berfirman : rahmatku kepunyaan orang yang mengasihani para miskin pada lailatul Qadr.Tuhanku aku ingin melintasi titian Sirat.Tuhan berfirman : Ianya kepunyaan orang yang bersedekah pada Lailatul Qadr.Musa berkata : Tuhanku aku mahukan pohon syurga.Tuhan berfirman :Ianya milik orang yang bertasbih pada Lailatul Qadr.Tuhanku aku mahukan keredhaanmu.Tuhan berfirman : Keredhaanku milik orang yang bersolat dua rakaat pada Lailatul Qadr.Tuhanku aku mahukan perlepasan dari api neraka.Ianya milik orang yang beristighfar pada Lailatul Qadr.

No comments: