HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, August 16, 2011

SUTERA KASIH TAUTAN HATI

Malam ke tujuh belas.
"Malam ini adalah malam yang penuh berkah. Pada malam ini, pasukan Rasulullah saw bertemu dengan pasukan orang-orang Quraish di daerah Badar dan keesokan harinya terjadilah perang Badar. ALLAH SWT telah memenangkan pasukan beliau atas pasukan musyrikin dan ini merupakan satu kejayaan Islam yang terbesar. Oleh kerana itu , para ulama berpendapat, di sunahkan pada hari itu untuk bersedekah, bersyukur kepada ALLAH dan mandi serta ibadah pada malam harinya memilikki keutamaan yang sangat besar".Program SUTERA KASIH TAUTAN HATI,ANAK YATIM DI RAI akan di adakan pada 21 Aug, Ahad, jam 1.15 tenghari sehingga 3.30 petang di Sek Al Munawarah D.Tunggal anjuran DMPNM.
Di antara yang menariknya, kita dapat bersama dengan Ketua DMPP, YB Siti Zailah Mohd Yusof.

Semua Ajk DMPBKatil di kehendakki hadir  serta membawa sekali anak-anak yatim yang dalam kesusahan untuk meraikan mereka  di dalam program ini.insyaALLAH


No comments: