HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, August 8, 2011
Mungkin tidak keterlaluan untuk menyatakan bahawa " orang yang paling banyak masa adalah orang yang suka mengerjakan kebajikan "..orang-orang sebegini , yang meskipun sibuk dalam menguruskan banyak urusan samada urusan rumhatangga dan karier namun mereka masih di beri kesempatan untuk melakukan kebajikan selagi ada ruang dan ruang.


Sesungguhnya ALLAH sentiasa memberikan kekuatan, kemudahan serta kesempatan selagi kita  ikhlas ,mengharap dan berdoa untuk melakukan kebajikan di atas muka bumi ini.
 
Alhamdulillah, Dalam kesibukan Dmpkbk masih  di beri kesempatan untuk menziarahi pn Suriani yang hilng upaya untuk bergerak dalam usia 41 tahun. Seorang ibu yang mempunyai 5 orang anak, yang sihat sebelum ini, tiba-tiba di serang hilang upaya untuk bergerak.
Kini Puan Suriani terpaksa bergantung kepada ibunya untuk mengendalikan anak-anaknya di samping suami yang tercinta.
Dmpbk mendoakan agar Puan Suriani cepat sembuh .insyaALLAH

No comments: