HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Sunday, May 3, 2009

MESYUARAT AGONG PAS KAWASAN BUKIT KATILSeramai 15 perwakilan dari DMPKBK telah bersama-sama bagi menunaikan kewajipan diMesyuarat Agong PAS Kaw Bukit Katil.Mesyuarat yang telah diadakan di INB Resort pada 3 Mei jam 9.30 pagi berjalan lancar.
Ketua Dewan Muslimat Kawasan Bukit Katil.
Beberapa pemerhati dari muslimat juga turut.Ayat-ayat AL Quran yang diperdengarkan dari Ustaz Norkhairi Yusof yang juga telah dilantik sebagai ketua urusan ulamak amat menyusuk jiwa.
Tahniah buat ustaz Norkhairi Yusof.
Perasmian dari saudara Mohd Sabu serta tetamu jemputan dari parti DAP dan dari Parti Keadilan lebih menceriakan suasana.


Pengundian juga telah berjalan dengan lancar.Tahniah buat saudara Sofi Wahab berusia 41 tahun yang telah menang tanpa bertanding bagi menyandang YDP Kawasan Bukit katil sesi 2009-2011.
Tahniah juga buat Saudara Hj Ali syarif serta Saudara Ismail Ahmad yang telah dilantik menjadi TYDP serta NYDP.


Ucapan sulung dari YDP baru .

Tahniah juga buat semua ajk baru yang telah dilantik.


Amanah yang dipikul memamglah berat. Keikhlasan kerana ALLAH dalam menunaikan tugas-tugas dakwah demi menegakkan menegakkan syiar ISLAM pasti mendapat pertolongan dari ALLAH.


Samada lambat atau cepat kemenangan yang akan dicapai, bukanlah urusan kita ,,yang penting usaha yang jitu dari setiap individu. Samada kita memegang sebarang jawatan atau tidak didalam parti , masing-masing tetap mempunyai tugas yang diamanahkan selaku khalifah diatas muka bumi ini.Tanggungjawab yang dipikul adalah sesi seumur hidup.

Tiada istilah sesi dakwah bermusim. Tiada istilah sesi berputus asa.Tiada istilah sesi merajuk. Tiada istilah sesi "melukut ditepi gantang".

No comments: