HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Saturday, April 25, 2009

SYARAT KEMENANGAN DARI ALLAHAlhmulillah, Dewan Muslimat PAS Bukit Katil bersama-sama meraikan program menyambut kemenangan prk bersma YB Tuan Hj Wahit Endut malam tadi , 25apr/29RAkhir 1430.
Turut dimeriahkan dengan ucapan aluan dari YDP Kawasan Bukit Katil serta ceramah dari Ustaz Kamarudin Sidek selaku ketua Pemuda Negeri Melaka juga Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman.Walaupun pada perancangan awalnya, YB akan turut diiringi keluarganya menyebabkan ajk DMPKBK telah diarahkan bersedia awal bagi menyambut isteri serta keluarga YB namun akhirnya isteri serta keluarga YB tidak dapat bersama-sama DMPKBK dimalam itu disebabkan isterinya terpaksa pulang lebih awal disebabkan punya tugas diTerengganu..
Ustad Kamarudin lebih banyak menceritakan tentang rasuah serta keburukan akhlak pimpinan UMNO diMelaka yang sememangnya tidak layak untuk memimpin Negeri Melaka namun PM masih mengekalkan Ali Rustam sebagai pengerusi Perhubungan UMNO dan dilantik MT UMNO dan kekal sebagai Ketua Menteri Melaka.Diantara ucapan YB Wahit Endut yang telah masa selama 1.30 jam menyatakan beberapa syarat untuk menjana kemenangan ialah :
1.Jagn izinkan sama sekali diri kita mencari musuh dan jangan lari dari musuh.
2.Istiqmah dalam perjuangan
3.Jangan putus hubungan dengan ALLAHProgram ditamatkan agak awal kerana terdapat sedikit masalah teknikal.
InsyaALLAH ..ALLAH berkati.

No comments: