HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Friday, November 28, 2008

TAHNIAH MENDAPAT MENANTU


(MAAF..gambar tentera diatas bukan gambar mjlis pernikahan Pn Rubiah tetapi anak sulung kepada SU muslimat Kaw.B.Katil.)

Dewan Muslimat PAS Bukit Katil mengucapkan tahniah kepada Pn Rubiah Muhammad serta Sau Abd Ghani diatas majlis pernikahan anaknya Normaya, anak yang ke3 dari 12 orang anak . Pernikahan yang berlangsung pada 29 November/1 Zulhijjah..Pn Rubiah merupakan salah seorang dari ajk muslimat Kaw.Bukit Katil..semuga ramai sahabat2 dapat menghadirkan diri bagi sama-sama meraikan majlis ini.Eratkan ukhwah sesama kita..Tanpa ikatan ukhwah yang erat sukar untuk kita meneruskan agenda kita yang seterusnya..."Tanpa sedikit tiada semua.. Tanpa kesedaran tiada pembaharuan...tanpa ukhwah......".INSYAALLAH..Semuga ALLAH berkati serta rahmati..

.....

No comments: