HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, January 31, 2011

GELOMBANG MUNAJAT MUSLIMAT

Memang dari segi logik akalnya ,agak sukar untuk kita membebaskan  negara kita dari tangan -tangan para kolonialisme, apatah lagi untuk menjatuhkan rejim mereka-mereka yang rakus.  Walaubagaimana pun  kita tetap  yakin bahawa kita mampu menghancurkan  tongak-tongak pengkianatan dan berhala-berhala manusia serta para -para penzalim ini dengan adanya satu kesatuan hati-hati yang jitu dari para -para muslimat yang sudah terlalu lama
rindukan  kedamaian serta  kemakmuran di muka bumi ini.
Muslimat memainkan peranan yang besar di tengah masyarakat. Muslimat merupakan fenomena dari manifestasi harapan-harapan manusia.
Oleh itu marilah , kita bersama-sama menghadirkan diri dalam "Gelombang Munajat Muslimat" dalam usaha memantapkan persiapan rohani untuk mencapai kemenangan yang di redhai oleh ALLAH SWT.
Marilah kita bersama-sama menitipkan  kemenangan kepada hambanya yang memohon kepadaNya setelah berada di medan lapangan.
Marilah sama-sama kita memastikan agar amalan zikrullah dan doa menjadi amalan harian kita.Tarikh jadual Dewan Muslimat Bukit Katil pada 27 Feb 2011.

"Ketaatan kepada kita adalah sistem keberagamaan dan kepemimpinan kita adalah keamanan dari perpecahan"
(di sebut oleh Fatimah Az zahra)

1 comment:

En Azman said...

Penginapan PRK DUN MERLIMAU MELAKA:3 BUAH RUMAH & 1 HOSTEL 0123736548 http://jasinhomestay.blogspot.com/