HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Tuesday, July 17, 2007

PROGRAM MAWADDAH MUSLIMAT NEGERI MELAKA


Pada 15 hb Julai yang lalu Dewan Muslimat Negeri Melaka telah berjaya mengadakan Program Mawaddah. Program anjuran Lujnah Politik dan Organisasi DMP Negeri Melaka merupakan program pertemuan diantara pimpinan DMP Negeri dan Pimpinan DMP Kawasan. Program Mawaddah yang telah dijalankan ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah antara muslimat disamping dapat bertukar-tukar pendapat diantara DMP negeri dan kawasan. Program ini telah dimulakan dengan Kawasan Jasin.
Dalam ucapan Ketua Dewan Muslimat Negeri, Dr Khatijah Jumangat mengingatkan semua muslimat supaya memperbanyakkan program pada tahun ini terutamanya program yang berbentuk kemasyarakatan memandangkan tarikh pilihanraya yang semakin hampir. Beliau juga meminta semua program dapat diatur dengan sebaik mungkin agar tiada berlakunya pertindihan diantara program kawasan dan program negeri.


Kehadiran AJK Muslimat dari kawasan Jasin adalah amat menggalakkan, dimana setiap ketua lujnah DMP Kawasan Jasin telah menyiapkan taqwim bagi perancangan program muslimat di kawasan Jasin bagi penggal 2007 - 2009. Menurut Dr Khatijah selaku Ketua Lujnah Politik dan Organisasi, program ini akan diteruskan ke kawasan-kawasan lain seperti Kawasan Bukit Katil, Tangga Batu, Masjid Tanah, Kota dan Alor Gajah mengikut tarikh yang telah ditetapkan.

No comments: