HIMPUNAN HUJAU MENUJU PUTRA PERINGKAT NEGERI MELAKA

MUTIARA KATA

KEMULIAAN SEORANG MUKMIN IALAH APABILA DIA TIDAK BERGANTUNG KEPADA MANUSIA.

KEMENANGAN KEADILAN KEATAS KEZALIMAN LEBIH BESAR MAKNANYA DARIPADA KEMENANGAN KEJAHATAN KE ATAS ORANG YANG ZALIM


HIMPNAN HIJAU

HIMPNAN HIJAU
HIMPUNAN HIJAU MENUJU PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI MELAKA 24 JUN 2012

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'

BOYCOTT ISRAEL!!! 5S....SEX,SONG,SCREEN,SMOKES ,SPORT....KLIK DI GAMBAR UNTUK 'PALESTIN KINI'
AKU BERTEKAD UNTUK MAJU KE HADAPAN WALAU MAUT MENGHALANG DI JALANAN .MATI BUKANLAH NODA YANG MENCERNAKAN BAGI SEORANG BERDARAH PAHLAWAN . BILA DI SERTAI NIAT IKHAS BERKORBAN.UNTUK BERJUANG MEMBELA KEBENARAN. KU SERAHKAN SEGENAP JIWA DAN RAGA. DALAM PERANG SUCI MEMBELA AGAMA. LEBIH BAIK MATI DARIPADA HIDUP HINA. JIKA MASIH HIDUP AKU TIDAK KECEWA. DAN JIKA MATI AKAU TIDAK AKAN TERCELA. ALANGKAH HINANYA HIDUP DI BAWAH iKAKI DERHAKA. ( Saidna Husain)

Monday, August 25, 2008

IBU...PERANAN SEBAGAI PENDIDIK GENERASI AKAN DATANG

Kata-kata penyair Arab- Ibu adalah madrasah pertama bagi anak-anak, sememangnya telah terbukti sekian lama. pendidikan yang bermula dari saat anak itu dikandung sehinggalah dewasa , berjalan secara terus sama ada si ibu itu sendiri menyedarinya atau tidak. Zainab Al Ghazali berulang-ulang kali menekankan kepentingan serta keperluan untuk wanita bergelar ibu menjalankan tugas mendidik generasi akan datang yang bakal bergelar pejuang agama ALLAH yang sejati atau Jundullah. Beliau mengatakan:
'Tugas dan tanggungjawab wanita adalah untuk melahirkan pejuang, mempersiapkan para mujahid,mendidik ulamak, menyediakan suri-suri rumah dengan asas keutamaan dan akhlaq yang tinggi, mempunyai iman yang sebenarnya dan nilai-nilai yang mulia,ketinggian cita cita dan kesediaan berkorban , menyumbang, memberi serta tokoh yang kreatif dan adil'..

No comments: